Sorin Scurtulescu – Italian paintings

autor: Alan Jones ♦ titlu: Sorin Scurtulescu – Italian Paintings ♦  editor: Horațiu Iovănaș ♦ text: engleză ♦ pagini: 280 ♦ ilustrații: 156 ♦ format: 24,00 x 28,00 cm ♦ copertă cartonată ♦ interior color preţ: 140 lei.

// Această publicație este prima monografie a artistului român Sorin Scurtulescu, care s-a impus ca unul dintre cei mai importanți pictorii ai generației sale. Lucrările au fost realizate în Italia în timpul bursei Vasile Pârvan și Nicolae Iorga la Academia Română din Roma și la Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică Veneția, obținute cu sprijinul statului român. În 2013, Muzeul de Artă Timișoara a montat prima sa expoziție personală cu picturile realizate la Roma. În 2016 a avut o expoziție personală la Galeria Jecza, Timișoara, cu picturile italiene realizate în atelier. În 2018 a avut două expoziții personale la Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică și la Galeria Totem-Il Canale, cu picturile realizate la Veneția. La Fundația Interart Triade, Timișoara, în 2019, picturile lui Scurtulescu de la Veneția au fost plasate într-un dialog cu lucrările lui Constantin Flondor.

Carte editată în colaborare cu Asociaţia Eleon.

„Sorin aparține unei lumi care caută transcendentul, ceea ce îi conferă un mare avantaj, acela de a adăuga o altă cheie de înțelegere unui om care știe să privească. În momentul în care poți să vezi toate ca un dar care ți se oferă necontenit și plin de recunoştintă, toate le oferi înapoi lui Dumnezeu, lumina arată altfel.” Horațiu Iovănaș (fragment din cuvântul editorului)

„Willem de Kooning tot repeta o afirmație: ‘pictura este o întrezărire’. Îl văd pe Sorin Scurtulescu luând-o pe acest drum, à la lisière des bois.” Alan Jones (autorul textului, poet și istoric de artă american)

„Pictura, pentru mine, este un limbaj ajutător care îmi completează posibilitățile sufletești de exprimare, dar și o modalitate prin care pot înțelege mai bine creația lui Dumnezeu vizibilă și invizibilă.” Sorin Scurtulescu (pictor)

Răsfoieşte cartea:

Această carte reunește 156 de lucrări din ultimii zece ani.

Mai multe detalii: https://www.pressalert.ro/2020/11/peste-150-de-picturi-ale-artistului-timisorean-sorin-scurtulescu-reunite-intr-un-catalog/

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: